Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești este instituţia de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne destinată formării iniţiale a subofiţerilor de pompieri și protecție civilă și a maiștrilor militari auto.

    Pregătirea se realizează în conformitate atât cu legislația generală în domeniul educației naționale, prin respectarea actelor normative elaborate de Ministerul Educației Naționale, cât și a celei specifice Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât absolvenții școlii să poată face față cu succes provocărilor profesionale.

     Școala este un loc al maturizării fizice și psihice, un loc al descoperirii și dezvoltării personale, al devenirii. Formăm profesioniști, formăm caractere, formăm coechipieri în lupta împotriva imprevizibilului, a forțelor naturii și a greșelilor umane.

     Ne simțim onorați să putem contribui la binele celor de lângă noi, ne simțim obligați să ne autoperfecționăm, ne simțim mândri că facem parte din echipa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Sigla scolii